• : 0 850 303 81 08
Yasaklar Kalktı mı?
img
Dünya

Yasaklar Kalktı mı?

Bakanlar Kurulu sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, 81 ilin yenilenen koronavirüs risk haritası yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

HAFTASONU YASAKLARI KALKTI MI?

Kontrollü normalleşme sürecine başlandığını duyuran Erdoğan, risk haritasına değinerek "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldı." dedi.

SARI RENK ORTA / MAVİ RENK DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Haritada belirtilen renklere göre risk derece şu şekildedir;

• Düşük riskli (mavi)

• Orta riskli (sarı)

• Yüksek riskli (turuncu)

• Çok yüksek riskli (kırmızı)

GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi uygulanan kısıtlamalara ilişkin konuşarak "Tüm illerde akşam 9 ile sabah 5 arası sokağa çıkma yasağı sürecek" ifadesini kullandı.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Restoran, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 7 ile akşam 10 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli ülkelerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak.

KAMU ÇALIŞMA SAATLERİ NORMALE DÖNDÜ MÜ?

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek. İhtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapılabilecektir.


65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubu vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde arttırılacaktır.

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşlar genel kurulları düşük, orta, yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabileceklerdir.






İlginizi Çekebilir